Ruime winkel

  Advies op maat

  Enorm veel keus

Hoe houten vloer (laten) leggen?

Laat je een eiken houten vloer verlijmd of zwevend leggen?

Het duo plank/lamelparket kan zowel zwevend als verlijmd worden gelegd. Hieronder uitleg over deze legwijzes.

Een houten vloeren zwevend leggen

Bij een zwevende vloer worden de planken onderling in een veer en groef verbinding verlijmd. De vloer wordt niet aan de ondervloer verlijmd. Op de bestaande vloer dient eerst een ondervloer te worden gelegd, dit om kleine oneffenheden op te vangen en eventueel vocht tegen te gaan. Door middel van een veer en groef verbinding worden de planken geplaatst. Zwevend leggen kan niet bij vloerverwarming, dan dient de gehele vloer aan de beton vloer verlijmd te worden

Een houten vloeren verlijmd leggen

De eiken houten vloer wordt rechtstreeks op de ondergrond verlijmd. Hierdoor werkt de vloer minder. Een verlijmde vloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming. Iedere soort ondergrond vraagt om een aparte voorbehandeling.

Waar moet je op letten als je een vloer verlijmd gaat leggen?

  • Een nieuwe cement dekvloer mag de eerste 28 dagen niet geforceerd gedroogd worden. Na 6 weken moet het vocht gemeten worden. Het percentage vocht wat acceptabel is 2% of minder.
  • Een slechte cement dekvloer is zanderig en of korrelig de houten vloer kan daar niet rechtstreeks op verlijmd worden. De vloer moet dan voor gestreken worden anders is er geen hechting.
  • In nieuwbouw en appartementen wordt veel anhydriet gestort dat is een gips mengsel, die mag niet meer dan 0,2% vocht bevatten. Bij deze vloer blijft altijd een laagje los gips bovenop liggen. Je moet hem dan ook altijd eerst opruwen en dan goed stofzuigen, dan moet hij worden behandeld met primer i.v.m. de hechting. Het vochtpercentage van de afwerkvloer mag niet hoger zijn dan 1,5%.

Als de vloer niet egaal is dan dient deze te worden geëgaliseerd. Bij twijfel kunnen wij u het juiste advies geven. 

7 + 6 =

Wat onze klanten van Vloeren Lifestyle Roden vinden

"

"Eerlijk advies en leuk geholpen. De vloer bij hun gekocht. Wat een vakman met het plaatsen van de vloer. Zeer strak en netjes. Top." -Emke

"

"Mooie collectie. Super uitleg en er wordt meegedacht." -Herman

"

"Vriendelijk team en zeer nette levering montage en afwerking van onze nieuwe trap." -Rene