Vloeren & Lifestyle trends en inspiratie

Houten vloer trends: Stoer en een natuurlijke uitstraling

Hout op de vloer is nooit uit de mode geraakt, maar is wel onderhevig aan trends. De afgelopen jaren houden wij ons meer bezig met duurzaamheid en dat zie je terug in de vloer trends. Zo dicht mogelijk bij de natuur en zo weinig mogelijk bewerkt. Nerven, knopen en groeven het mag allemaal. Dit maakt iedere vloer uniek. De houtdessins van het moment zijn daarom natuurgetrouw maar met de gebruiksvoordelen van deze tijd.

Transparante kleuren, White Wash en Grey Wash

Ook kleur speelt een belangrijke rol in deze verandering. Waar eerder veelal gekozen werd voor bruintinten zien we nu veel zwart en wit en alle grijstinten die daar tussen in zitten. Door gebruik te maken van transparante kleuren komen de natuurlijk eigenschappen van het hout nog steeds goed tot zijn recht. Kleurverschillen zijn niet langer een doorn in het oog maar maken de vloer juist levendig.
Interieuir
Houten vloer met tafels en stoelen
Houten vloer met trap
Houten vloer inspiratie

Natuurlijke en levende structuren

Vloeren mogen de komende jaren een levende structuren hebben. Rustiek en textuur zijn hiervoor de kernwoorden. De breedte van de planken verandert ook. Planken van 18 tot en met 26 cm breed zijn eerder regel dan uitzondering. Het grote voordeel hiervan is het ruimtes vergroot. De brede planken worden vaak afgewerkt met een matte hardwaxolie waardoor de vloer onbehandeld lijkt maar toch is beschermt.

Een vloer is de basis van uw interieur

In tegenstelling tot snel voorbijgaande trends gaat een vloer vaak lang mee. Bij het uitkiezen van een nieuwe vloer is het daarom belangrijk te bedenken of u er over 5 jaar nog gelukkig mee kan zijn. Om er zeker van te zijn dat uw potentiële vloer bij uw huidige interieur past, komen wij ook bij uw thuis. Een van onze adviseurs komt bij u thuis met de houten vloer stalen die u wenst. Bekijk hier alvast onze collectie houten vloeren.  

3 + 7 =

Wat onze klanten van Vloeren Lifestyle Roden vinden

"

"Eerlijk advies en leuk geholpen. De vloer bij hun gekocht. Wat een vakman met het plaatsen van de vloer. Zeer strak en netjes. Top." -Emke

"

"Mooie collectie. Super uitleg en er wordt meegedacht." -Herman

"

"Vriendelijk team en zeer nette levering montage en afwerking van onze nieuwe trap." -Rene