Ruime winkel

  Advies op maat

  Enorm veel keus

Plak PVC vloer of klik PVC vloer? De verschillen

Veel mensen staan voor de keuze: Een klik PVC vloer of een plak PVC vloer? Vaak is het onduidelijk welke van de twee de best oplossing biedt. Beide types hebben een aantal voor- en nadelen, vaak is de beste keuze ook afhankelijk van de situatie. Hieronder lichten wij de verschillen en voor- en nadelen toe, zodat u een keuze kunt maken

Waarom PVC Vloeren zo populair zijn

Veel mensen staan voor de keuze: Een klik PVC vloer of een plak PVC vloer? Vaak is het onduidelijk welke van de twee de best oplossing biedt. Beide types hebben een aantal voor- en nadelen, vaak is de beste keuze ook afhankelijk van de situatie. Hieronder lichten wij de verschillen en voor- en nadelen toe, zodat u een keuze kunt maken

Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Het zijn parketvloeren gemaakt van kunststof die zijn opgebouwd uit verschillende lagen PVC. Deze vloeren zijn speciaal ontwikkeld als een alternatief op voor laminaat, parket en natuursteen. Hiernaast heb je nog wel verschill tussen klik PVC en een PVC plakvloer. Deze vloeren ontlenen zich goed voor ruimtes waarbij de vloer een hoge kwaliteit moet hebben. De reden dat steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer is omdat deze erg veel voordelen biedt. Deze vloeren zijn namelijk erg sterk en duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Door de geluiddempende functie vermindert het de omgeving en contactgeluiden wat voor een verbeterd wooncomfort zorgt. Ook kunnen deze vloeren goed gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. PVC vloeren worden met de huidige technieken zo gemaakt dat ze bijna niet te onderscheiden zijn van echte houten vloeren. Je hoeft dus alleen nog een keuze te maken tussen een PVC plakvloer of Klik PVC

Klik PVC

Plak PVC

Plak PVC, ook wel lijm PVC genoemd word direct op de originele vloer gemonteerd. Omdat PVC een dun materiaal is moet de ondervloer eerst geëgaliseerd worden. Dit word gedaan met een egalisatiemiddel, die alle kleine hobbeltjes en imperfecties verwijderd.

Bij vloerverwarming is een plak PVC vloer beter, gezien de verwarming direct met de vloer in contact is. Het voordeel aan plak PVC is dat het dunne materiaal ook makkelijk op een aflopende vloer te monteren is. Door het flexibele materiaal is het ook mogelijk om de vloer in alle richtingen te leggen, in tegenstelling tot een klik PVC vloer.

Plak PVC in het kort:

  • Beter door een professioneel laten leggen dan zelf
  • Je kan het in alle richtingen leggen
  • Het is de dunste optie
  • Beter bij vloerverwarming door directe contact met de warmte

De verschillen tussen een PVC plakvloer en Klik PVC

Ondanks dat allebei de varianten uit kunststof bestaan zijn er toch zeker verschillen tussen een PVC plakvloer en klik PVC. Welke PVC vloer u moet kiezen is afhankelijk van uw eigen situatie en voorkeur. Het grootste verschil is de manier waarop de PVC plakvloer of het klik PVC wordt gemonteerd. Een PVC plakvloer wordt aangebracht en verlijmd door een vakman om het beste resultaat te kunnen garanderen. Een klik PVC vloer kunt u zelf leggen op een passende ondervloer door de makkelijk te gebruiken klik verbinding. Wanneer u de het meeste redement uit uw vloerverwaming wil halen dan kunt u het beste kiezen voor een PVC plakvloer. Wanneer u echter de vloer wil meeverhuizen dan kunt u beter kiezen voor een PVC klikvloer.

Gebruik en onderhoud

In de fabriek worden de PVC-stroken voorzien van een afwerking die slijtage tegen gaat. Door deze beschermingslaag in de vloer makkelijk te onderhouden. Stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer in een goede staat te houden. Het is wel aan te raden om direct na de installatie de vloer goed te behandelen zodat alle naden worden gesloten. Ook biedt dit een extra beschermingslaag. Wel wordt er geadviseerd om dit proces jaarlijks te herhalen. Zo kan je de levensduur van je vloer wel oplopen tot 25 jaar.

Makkelijker te monteren? Klik PVC

De manier waarop het wordt gemonteerd is zeer verschillend. Het leggen van een klik PVC vloer is makkelijker, gezien het niet nodig is om de ondervloer te laten egaliseren.

Vloerverwarming in huis? Plak PVC

Bij vloerverwarming is een plak PVC vloer beter, gezien de warmte sneller bij de vloer is. Het is ook belangrijk om rekening met de woning te houden en eventuele regels.

Vloer kunnen meeverhuizen? Klik PVC

In sommige (huur) woningen moet de vloer weer in originele staat worden opgeleverd. Dit betekent dat een klik vloer voordeliger is omdat deze simpel is om te verwijderen en dus mee te verhuizen.

Wilt u zelf de vloer leggen? Dan is klik PVC is voordeliger

Beiden PVC vloeren zijn qua prijs vergelijkbaar, hoewel een plak PVC vloer vaak iets voordeliger is. Een klik PVC vloer kan wel voordeliger zijn als de keuze wordt gemaakt om de vloer zelf te monteren, gezien er in dat geval geen monteringskosten zijn.

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een PVC vloer? Wij helpen u graag! Neem contact met ons op voor advies bij het kiezen van een klik of plak PVC vloer.

Vragen over één van onze vloeren

Vul het onderstaande formulier in en onze specialisten geven u advies over onze vloeren en vloersoorten.

13 + 9 =

Wat onze klanten van Vloeren Lifestyle Roden vinden

"

"Eerlijk advies en leuk geholpen. De vloer bij hun gekocht. Wat een vakman met het plaatsen van de vloer. Zeer strak en netjes. Top." -Emke

"

"Mooie collectie. Super uitleg en er wordt meegedacht." -Herman

"

"Vriendelijk team en zeer nette levering montage en afwerking van onze nieuwe trap." -Rene