PVC vloeren zijn niet alleen stijlvol een duurzaam, maar ze zijn ook eenvoudig te onderhouden. Met de juiste zorg kun je ervoor zorgen dat jouw PVC vloer er jarenlang als nieuw uitziet. In deze blog lees je enkele tips over hoe je jouw PVC vloer effectief schoonmaakt en onderhoudt. 

1. Dagelijkse reiniging

Een dagelijkse schoonmaak routine is essentieel om stof en vuil te verwijderen en je PVC vloer in optimale conditie te houden. Gebruik een zachte bezem of stofzuiger met een zachte borstel om los vuil en stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van harde borstels, omdat deze krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken.

2. Vlekken meteen behandelen

Voorkom blijvende schade door vlekken onmiddellijk aan te pakken.  Gebruik een zachte doek of keukenpapier om gemorste vloeistoffen op te deppen. Als er een vlek achterblijft, gebruik dan een mild schoonmaakmiddel dat geschikt is voor PVC vloeren. Test het schoonmaakmiddel eerst op een klein, onopvallend deel van de vloer om er zeker van te zijn dat het geen schade veroorzaakt.

3. Wekelijkse reiniging met een vochtige dweil

Een wekelijkse reiniging met een vochtige dweil helpt bij het verwijderen van hardnekkiger vuil en houdt je PVC vloer fris.  Gebruik warm water en een mild schoonmaakmiddel dat speciaal is ontworpen voor PVC vloeren. Zorg ervoor dat de dweil goed uitgewrongen is om overtollig water te voorkomen, omdat te veel vocht schade aan je vloer kan veroorzaken.

4. Bescherm je vloer met viltjes en matten

Plaats viltjes onder meubelpoten om krassen en slijtage te voorkomen. Bij de ingangen van je woning kun je matten plaatsen om vuil en grit te verminderen dat de vloer kan beschadigen.  

5. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen

Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, schuurmiddelen of oplosmiddelen, omdat deze de toplaag van de PVC vloer kunnen beschadigen. Kies in plaats daarvan voor pH-neutrale reinigingsmiddelen die specifiek zijn ontworpen voor vinyl- en PVC vloeren. 

6. Periodiek onderhoud

Hoewel PVC vloeren weinig onderhoud nodig hebben, is periodiek onderhoud belangrijk. Overweeg om af en toe een speciaal reinigings- en beschermingsmiddel voor PVC vloeren te gebruiken om de levensduur van de vloer te verlengen.

Door regelmatig aandacht te besteden aan het schoonmaken en onderhouden van je PVC vloer, kun je ervoor zorgen dat deze er niet alleen geweldig uitziet, maar ook lang meegaat. Daarnaast draagt een schone vloer ook nog eens bij aan een gezonde en comfortabele leefomgeving.

Kom langs bij Vloeren Lifestyle Roden

Voor de beste PVC vloeren, of informatie over PVC vloeren gaat u naar Vloeren Lifestyle Roden. Ook voor onderhoud en service bent u bij ons aan het juiste adres! Neem vrijblijvend contact met ons op. De nieuwste trends hebben wij voorradig en kunnen wij de producten snel aan u leveren. Vraag direct een offerte aan in de webshop of kom langs in onze showroom van meer dan 1000 m²! 

4 + 15 =

Wat onze klanten van Vloeren Lifestyle Roden vinden

"

"Eerlijk advies en leuk geholpen. De vloer bij hun gekocht. Wat een vakman met het plaatsen van de vloer. Zeer strak en netjes. Top." -Emke

"

"Mooie collectie. Super uitleg en er wordt meegedacht." -Herman

"

"Vriendelijk team en zeer nette levering montage en afwerking van onze nieuwe trap." -Rene

Openingstijden

Maandag:Gesloten
Dinsdag:Gesloten
Woensdag:10.00-17.00
Donderdag:10.00-17.00
Vrijdag:10.00-17.00
Zaterdag:10.00-13.00
Zondag:Gesloten

Vloeren Lifestyle Roden

Ceintuurbaan 112-1
9301 NZ Roden
050-5020085

info@vloerenlifestyleroden.nl

Sitemap