Let op: Tijdens de bouwvak zijn we van 3 t/m 27 augustus gesloten

Houten vloer bewerkingen

Alle onderstaande bewerkingen worden door onszelf gedaan, zodat elke houten vloer uniek is. Op een bewerkte vloer kan elke gewenste kleur worden aangebracht.

Gerookte vloer

Een gerookte vloer krijgt een wat donkere uitstraling. De nerf structuur zie je duidelijker en ook de natuurlijke kleurcontrasten in een plank worden meer benadrukt. Als je de vloer daarna in de olie zet, krijg je een vloer die nog meer de natuurlijke eigenschappen van hout laat zien.

Geschaafde vloer

Bij een geschaafde vloer is iedere plank door een schaafmachine geweest. Daardoor creëer je een stoere doorleefde vloer, de vloer krijgt dan een wat robuustere uitstraling.

Verouderde vloer

Een verouderde vloer heeft een doorleefde uitstraling. Met deukjes en putjes verdeeld over de gehele vloer en op de velling zijde krijg je een nieuwe vloer, met de uitstraling van een vloer waar al op geleefd is. Als je het verouderen van de gehele vloer te veel vindt kun je er ook voor kiezen om alleen de velling zijde te verouderen. Op deze manier krijg je wel een geleefde vloer, maar met een verdere strakke plank.

Gebrande vloer

Een gebrande vloer wordt door ons behandelt met een brander, door het branden wordt de nerf structuur nog meer zichtbaar. Hierdoor creëer je een hele persoonlijke vloer

Antiek beitsen

Als je een antieke uitstraling wilt creëren dan worden de vloerplanken eerst zwart gebeitst, vervolgens worden ze weer geschuurd. Dit heeft als resultaat dat in de V-groef en noesten de zwarte kleur aanwezig blijft. Als je het bij een verouderde vloer doet, blijft de zwarte kleur ook in de deukjes zitten. Zo krijg je nog meer een doorleefde vloer.

Velling

Een velling kantje (ook wel V-groef genoemd) zit op de lang zijde van de plank. Met een V-groef accentueer je de breedte van de plank. Onze eiken houten lamel vloeren hebben allemaal een micro V-groef.

Onbehandeld

Het is mogelijk bij Vloeren Lifestyle Roden de eiken lamel vloer onbehandeld te bestellen. U kunt de vloer dan zelf de gewenste bewerking geven. U kunt bij ons alle kleuren bestellen, wij kunnen u advies geven hoe u het beste de vloer kunt behandelen.

Een onbehandelde eiken lamel vloer bestaat uit 12 mm multiplex geperste onderlaag en een massief eiken toplaag van 4 mm. Als u een onbehandelde eiken vloer gaat leggen dient u wel rekening te houden met vuil en vocht. Zolang de vloer niet is behandeld zit daar nog geen beschermlaag op, dat betekent dat vuil en vocht makkelijk in het hout kunnen trekken.

Bekijk onze houten vloeren

12 + 10 =

Wat onze klanten van Vloeren Lifestyle Roden vinden

"

"Eerlijk advies en leuk geholpen. De vloer bij hun gekocht. Wat een vakman met het plaatsen van de vloer. Zeer strak en netjes. Top." -Emke

"

"Mooie collectie. Super uitleg en er wordt meegedacht." -Herman

"

"Vriendelijk team en zeer nette levering montage en afwerking van onze nieuwe trap." -Rene