1000 m² showroom

  Meer dan 36 verschillende merken

  Advies op maat

Hoe leg je een PVC vloer?

In deze blog lopen wij alle stappen met u door om zelf een PVC vloer te leggen. Zoals u weet zijn er meerdere soorten PVC vloeren. De ene PVC vloer wordt makkelijker gelegd dan de ander. Kiest u namelijk voor een visgraat PVC vloer, dan zal de montage minder makkelijk zijn dan een klik PVC vloer en ‘gewone’ variant. Met dit stappenplan zal de montage van uw nieuwe vloer in ieder geval een stuk makkelijker zijn!

PVC vloer leggen

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Vanzelfsprekend wil u de vloer zo strak mogelijk hebben liggen. Daarom is een goede voorbereiding erg belangrijk.  

Het begint allemaal bij de ondervloer. Deze moet hard, droog en niet indruk-gevoelig zijn. Uiteraard is het belangrijk dat de vloer recht ligt. Dit is te realiseren met egaline. Met dit middel ben je verzekerd van een vlakke vloer! 

Belangrijk is, dat u niet vergeet de ondervloer 48 uur lang laat acclimatiseren in de kamer waar het komt te liggen. 

PVC vloer leggen

Nadat de ondervloer is geacclimatiseerd kan er gestart worden met het leggen van de PVC vloer. Doorloop de volgende stappen voor het leggen van de vloer:

Stap 1: Breng de lijmlaag aan en plaats de PVC stroken op de vloer en begin in de uiterste hoek van de ruimte.

Stap 2: Leg de stroken in lengterichting en zorg ervoor dat er 3 millimeter speling zit tussen de vloer en de muur.

Stap 3: Wanneer u een strook wilt inkorten, kan dat door middel het insnijden van de toplaag met een stanleymes en doorbreek de strook vervolgens.

Stap 4: Leidingen, verwarmingsbuizen en lastige te bereiken hoekjes zijn altijd lastig bij het leggen van een nieuwe vloer. Om het uzelf zo makkelijk mogelijk te maken is het gebruik van een winkelhaak, rolmaat of profielmat aan te raden. Ook is het belangrijk om rekening te houden met een afstand van 7mm tussen de planken en het obstakel. Om de plank in de juiste vorm of afmeting te krijgen is een decoupeerzaag de beste optie om te kiezen. Voor de mooiste afwerking kan er een rozet gemonteerd worden rondom het obstakel.

Tips voor de benodigdheden

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten parket en houten vloeren, maar in de meeste gevallen is het geen probleem om de vloer met vloerverwarming te combineren. Hout is een natuurlijk materiaal wat prima verwarmd kan worden, maar er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten. Hout werkt namelijk als een isolerend materiaal, als u een dikke vloer heeft kan dit ervoor zorgen dat de warmte er minder goed doorheen komt. Met een houten vloer moet u er ook rekening mee houden dat de vloertemperatuur die boven de 27° C graden mag zijn.

Omdat hout een natuurlijk materiaal is moet u er ook om denken dat de hitte vanuit de vloer de planken kan beïnvloeden. Daarom is het belangrijk dat de vloer geschikt is in voor een verwarmde vloer. Bepaalde houtbewerkingen kunnen ook beter tegen warmte, gedroogde houten vloeren zijn over het algemeen erg geschikt. Natuurlijk zijn er genoeg andere soorten parket en houten vloeren die u boven uw vloerverwarming kunt leggen. Informeer altijd bij uw vloerenspecialist naar de verschillende mogelijkheden.

Kom langs bij Vloeren Lifestyle Roden

Dus voor de beste PVC vloeren, of informatie over PVC vloeren gaat u naar Vloeren Lifestyle Roden. Ook voor onderhoud en service bent u bij ons aan het juiste adres! Neem vrijblijvend contact met ons op. De nieuwste trends hebben wij voorradig en kunnen wij de producten snel aan u leveren. Vraag direct een offerte aan in de webshop of kom langs in onze showroom van meer dan 1000 m²! 

Vragen over één van onze vloeren

Vul het onderstaande formulier in en onze specialisten geven u advies over onze vloeren en vloersoorten.

10 + 13 =

Wat onze klanten van Vloeren Lifestyle Roden vinden

"

"Eerlijk advies en leuk geholpen. De vloer bij hun gekocht. Wat een vakman met het plaatsen van de vloer. Zeer strak en netjes. Top." -Emke

"

"Mooie collectie. Super uitleg en er wordt meegedacht." -Herman

"

"Vriendelijk team en zeer nette levering montage en afwerking van onze nieuwe trap." -Rene